کاشت فلفل دلمه ای
یکشنبه 1 مهر 1397
|
2947
فلفل دلمه دارای میوه های بزرگ با سایز بالا بوده که بر روی سطح آن شیار هایی وجود دارد که در اصلاح به آن پره میگویند و از انواع بسیار محبوب سبزی جات به حساب می آید . این میوه ها به دلیل داشتن نوعی ژن خاص دچار تندی نمی شوند، ضمنا تغییر رنگ این فلفل ها آن ها را دارای شرایط ویژه ای نمی کند و کاشت همه ی رنگ ها مانند هم هستند اما از نوع میزان شیرینی و مزه با هم متافت هستند به گونه ای که رنگهای قرمز و زرد فلفل دلمه ای بسیار شیرین تر از رنگ سبز آن است. همچنین فلفل دلمه ای مقاومت بیشتری نسبت به گرما و خشکی و بسیاری از بیماری های ویروسی دارد.
شرایط بیولوژیکی فلفل
فلفل ها همانند گوجه ها و بادمجان ها از دسته سبزی جات گرم سیر هستند و در هوای خیلی سرد دچار بیماری می شوند، ضمنا در دمای بالا برای میوه ها باعث افزایش سطح رنگ ها می شود و میوه خوش رنگ تر می شود. دمای مناسب برای رشد و جوانه زنی 21 الی 26 درجه است.خاک مناسب برای کشت فلفل مساوی است با خاکی سبک و غنی همراه با آفتاب کامل با میزان اسیدیته ی 6.5 الی 7.5. بهتر است اگر قصد کشت در خانه یا گلخانه را دارید از سینی کشا استفاده کنید برای نشا کاری و از خاک های مرغوب مانند پیتماس ، کوکوپیت، و یا مخلوط پرلیت و پیتماس استفاده کنید. همچنین این گیاه نیاز به رطوبت بالا دارد بنابراین بهتر است همیشه خاک آن خیس و نم دار باشد بدین منظور بهتر است آب را بر روی سطح خاک اسپری کنیم.
کاشت فلفل دلمه ای
همانطور که گفته شد بهتر است ابتدا بذر ها را در سینی کشت سبز کرد (بزرام ) برای انجام این کار سینی کشت مناسب خود را انتخاب کنید و سپس بذر ها را که قبلا به مدت 2 الی 8 ساعت در آب ولرم خیس کرده اید را به عمق یک سانتیمتر در خاک قرار دهید. بهتر است روزانه بر روی سینی کشت اسپری آب انجام گیرد و یا پس از مرحله ی کاشت پلاستیکی را در ارتفاع 15 سانتیمتری سینی بکشانید تا با استفاده از تکنیک عملیات میعان خاک شما همیشه مرطوب بماند. پس از این که بذر های شما سبز شد و به 2 برگی رسید یا اندازه ی آن حدود 15 سانت شد شما باید عملیات اتقال نشاء را شروع کنید و نشاء های جوان را در جای مناسب قرار دهید. دوره ی کشت این محصول تا برداشت 120 روز است.در بعضی از مزارع برای قوی تر کردن تنه ی نرم فلفل یک عدد چوب یا تکیه گاه در کنار ساقه می زنند تا گیااه بتواند در صورت سنگینی سر پا بایستد.(دمبرگ)
بیماری های فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای در برابر بسیاری از بیماری ها مقاوم است اما در میان بیماری های ویروسی و آفتی بیماری هایی وجود دارد که فلفل در برابر آنها بسیار نا توان است مانند بیماری بوته میری . در زیر به تعدادی از بیماری ها که فلفل را تهدید میکند اشاره می کنیم :بیماری باکتریایی لکه برگی:
در این بیماری وجود لکه های سبز متمایل به زرد روی برگها دیده میشود و باعث به وحود امدن لکه هایی قهوه ای مایل به سوختگی بر روی برگهای پایین تر می شود. این بیماری باعث می شود میوه نتواند به خوبی رشد کند و رفته رفته باعث خشکی و بوته میری میگردد. روش های مبارزه این بیماری ابتدا استفاده از واریته های مقاوم به این بیماری است و سپس استفاده از قارچکش در طول کشت.انتراکنوز
این بیماری مستقیما بر روی میوه اثر کی گذارد به این گونه که لکه ای بزرگ به رنگ قهوه ای سوخته بر روی میوه ایجاد میکند که این لکه ها حال لایه ای و حلقوی دارد این بیماری بسیار در فلفل دلمه ای شایع است. برای درمان این بیماری تقویت ریشه بسیار کار ساز است در کنار استفاده از سموم قارچکش.
مقالات مرتبط
- نظرات کاربران
- ارسال نظر
اولین نظر را شما ثبت نمایید